Termékeink

„COLOR’PEPS” termékcsalád – A saját szivárványunk!

Hallottál már róla, hogyan alakul ki a szivárvány?

Amikor a napsugár áthalad az esőcseppeken és a fény megtörik, szivárványt hoz létre. A magyar néphiedelemben közismert volt a szivárvány színeiből való jóslás, a palócok pedig a szivárványt „tündér szalagjának” nevezik. Rajzoljátok meg ti is a saját szivárványotokat a MAPED „Color’Peps” színes ceruzáival, zsírkrétáival, olajpaszteleivel és filctollaival!

A hársfából készült ceruzákkal biztosan a gyermekedé lesz a legszebb az osztályban, hiszen a 48 darabos készletből válogatva egészen különleges színekből is összeállíthatja rajzait. Ha ceruzatartóban vásárolod meg a ceruzákat, akkor biztosan nem törik ki majd a hegyük a táskában, hiszen a tartó olyan műanyagból készül, amely rugalmasságának köszönhetően akkor sem törik össze, ha ráállnak. A háromszög formájú ceruzák hegye rendkívül ellenálló és könnyen hegyezhető. A hagyományos ceruzák mellett most már választhatjátok az akvarell ceruzákat is, ahol minden csomaghoz egy ecset jár ajándékba.

A MAPED „Color’peps” filctollakból akár egyszerre 24 különböző szín is segítségére lehet gyermekednek a rajzórán, melyeknek a hegye alkalmas vékony vonalak húzására, valamint satírozásra és színezésre is. Ígérjük, akkor sem leszel mérges, ha a ruháját is kiszínezi vele az alkotás közben, mert könnyedén ki tudod mosni belőle a filctollak nyomait. Hegyük rendkívül jól ellenáll a nyomásnak.

Az idei év újdonságai a „Color’Peps” zsírkréták és olajpasztellek, melyek széles színválasztékukkal és ergonómiai kialakításukkal segítik a gyermekek kreativitásának fejlődését és az írószerek megfelelő fogásának elsajátítását. A „Color’Peps Plasticlean” zsírkréták könnyen hegyezhetők, nem fogják össze használat közben a kezet és 3-szor tovább használhatók, mint egy hagyományos zsírkréta.

Színekre fel! Rajzoljunk együtt szivárványt!

„BLACK’PEPS” grafitceruzák és nyomósirónok

Milyen volt a grafitceruza őse?

A grafit felfedezése előtt a fapálcikák belét dróttal égették ki és ólmot öntöttek bele, később ónnal keverték, hogy a papírra vetett betűket könnyebben ki lehessen törölni. 1564-ben Angliában egy ismeretlen személy fedezte fel a grafitot és ezzel megkezdte világkörüli útját a grafitceruza.

A MAPED „Black’Peps” grafitceruzák háromszög kialakításúak, ezért kényelmes fogást biztosítanak. 5 különböző keménységben (2H, H, HB, B, 2B), radírral vagy radír nélküli változatban is megtalálhatók a kínálatunkban. A ceruzák jó minőségű fából készülnek, ellenálló grafitbéllel.

Az idei év újdonságaként büszkén mutatjuk be „Black’Peps” nyomósirónunk, melynek „Auto No-Click” rendszere lehetővé teszi a szorgalmasan jegyzetelőknek, hogy már a grafitbelet se kelljen adagolniuk írásközben, automatikusan a kopásnak megfelelően jön ki a hegy a testből.

„FREEWRITER”, „TWIN TIP” termékcsaládok

Tudod, ki találta fel a golyóstollat?

Bíró László az 1930-as években szerkesztette meg Budapesten az első golyóstollat.

Felismerte, hogy az újságok nyomásánál használt tinta gyorsabban szárad, mint amit a töltőtollakban használnak. Mivel ez a tinta nem volt cseppfolyós, egy kis golyót helyezett a tollba, amely a tintát annak aljára vezette, és így vitte fel a papírra. Próbáld ki a MAPED „Freewriter” tollakat, melyek úgy száguldanak a papíron, mint a gördeszkások az aszfalton, köszönhetően a tinta minőségének és összetételének.

Több vibráló színben, lendületes, fiatalos megjelenéssel azonnal gyermekek kedvence lesz a következő tanévben. Gördüljön a toll is a papíron, ne csak a gördeszka az aszfalton! A MAPED „Twin Tip” tollakkal most nem csak egy színt vihetünk magunkkal, hanem akár négyet is! Hadd szárnyaljon szabadon a fantázia és a száguldjanak a színes vonalak, hiszen már a tudósok is kimutatták, hogy könnyebb a tanulás, ha több színt használunk tanulás közben.

Legyenek a könyvek színesek, mindjárt izgalmasabb lesz a házi feladat megoldása is!

„FLUO PEPS” termékcsalád

Az első szövegkiemelőt több mint 20 évvel ezelőtt, az 1990-es évek elején kezdték gyártani. Ezt a speciális filctollat áttetsző fluoreszkáló tintája teszi különlegessé.

Tudtad, hogy a fluoreszkálás jelenségét már a 16. században ismerték? Egy spanyol fizikus, Nicolás Monardes írt először a felfedezésről 1565-ben, amit egy fafajta áztatásakor figyelt meg. A fában lévő kémiai anyag felelős a jelenségért, amely a fában található flavonidok oxidációjakor keletkezik. A ’fluoreszkálás’ szót George Gabriel Stokes alkotta 1852-ben, eredetileg angol nyelven (fluorescence). A szó az ásványi fluoritból ered. A fluoreszkálást az évek során a lehető legkülönfélébb módon alkalmazták, többek között az orvostudomány, a geológia és a biokémia területén.

Használja gyermeked is ezt az érdekes jelenséget a MAPED segítségével! Az idei év újdonságai a „Fluo Peps Max” szövegkiemelők, melyeket 5 élénk színben megtalálhattok az üzletekben.

Válaszd a legjobban tetszőt!

MAPED KÖRZŐK – funkcionalitás és ötletgazdagság

Tudod, ki használt először körzőt?

A körzőt először a geometria egyik úttörője, Euklidész használta az általa alapított alexandriai iskolában az i.e. 3. században.

A d’aragonay-i telephelyünkön azóta naponta több mint 84 000 db körzőt készítünk. Több mint 65 év tapasztalatával gyártjuk kiváló minőségű körzőinket egészen a kisiskolások számára kifejlesztett egyszerű „Essential Lead” körzőtől - melyen a gyerekek könnyedén megtanulhatják az eszköz használatát- a komolyabb és nagyon népszerű „Study” körzőkön át. De, az olyan innovatív termékeket is megtalálhatod, mint a rögzíthető lábú „Stop System Innovation” vagy a felhajtható lábú „Technic Compact” körzők.

A körzők akár egyesével, akár készletekben is elérhetők, ezen kívül póthegy, hegyező és egyéb kiegészítők is segítik a pontos szerkesztést.

MAPED HEGYEZŐK – a különleges ötletek tárháza

Unod hegyezni minden hétvégén a ceruzákat a gyerekek helyett? Mindig beletörik a hegy, mert túlhegyezed őket?

Mi a MAPED-nél a hagyományos és színes hegyezők mellett olyan innovatív termékeket is kínálunk, mint a „Signal” egylyukú, tartályos hegyező, ami jelzi, ha már elég hegyes a ceruza, vagy olyan kényelmes megoldást, mint az elektromos hegyező.

A faforgács apró morzsája sem fog kihullani, ha a „Clean” egy- és kétlyukú hegyezőket választod valamelyik dizájnos színben. Ha pedig helyet akartok spórolni a tolltartóban vagy nincs hely külön hegyezőnek és radírnak, akkor ajánljuk a „Moondo” és az „Astro” termékeket, melyek egyik fele hegyező, a másik radír, így csak egy dolgot kell beletuszkolni.

Gondoltunk a rajzolás szerelmeseire is, korunk ifjú festőire, nekik fejlesztettük kétlyukú „Color’Peps” hegyezőnket, mely a színes ceruzákhoz kiváló, hiszen lekerekíti a ceruza hegyét, így segítve a tökéletes színezést.

MAPED VONALZÓK – rugalmasság, törhetetlenség, pontosság

Tudtad, hogy a geometria mikor vált igazi tudománnyá?

Az i.e. 5. századtól. Ezt megelőzően az ókori Keleten földméréshez használták az ismereteiket. Később tudósok, mint Thalész írták le geometriai téziseiket és használtak hozzá vonalzót.

Használja a gyermeked is szorgalmasan a matematikaórán a MAPED vonalzókat és egy nap akár belőle is igazi tudós lehet! A „Flex” vonalzók nem fognak összetörni táskában, a „Twist’n Flex”-re akár csomó is köthető, mégsem esik semmi baja. Színeset kerestek, mintásat, kicsit, nagyot, egyeneset, háromszöget vagy akár kereket? A MAPED-nél bármelyiket megtaláljátok!

De az egyik kedvenc biztosan a „Kidy Grip” lesz, amely nem csak funkcionális, de körbe rajzolható emotikonjaival feldobja a szürke hétköznapokat.

MAPED RADÍROK – Nem hagy nyomot a papíron!

Tudod, miből készül a radír?

1770-ben Joseph Priestley írt le egy növényi összetételű gumit, ami alkalmas volt a célra, hogy a grafitceruzával húzott vonalakat vagy írást eltüntesse a papírról. Később, még ugyanebben az évben egy angol mérnök, Edward Nairne nevéhez fűzték az első radírgumi piacra dobását.

A MAPED radírok PVC-mentesek, dizájnosak és kiváló minőségűek. Nem hagynak foltot a papíron és nem morzsolódnak használat közben. Találhattok közöttük kicsit („Technic Mini”) és nagyot („Softy”), kereket és szögleteset („Epure”), színeset („Pyramide”), bálna és csiga formájút („Ergo Fun”) és fehér, műanyag tokosat („Zenoa”) vagy tollformájút („Gom-Pen”), olyat ami játék és radír egyben („Whizz”). A lényeg, hogy biztosan megtaláljátok a megfelelőt!

MAPED OLLÓK – Vidámság minden felett!

Tudod, melyik ollóval lehet biztonságosan vágni?

Kicsik és nagyok egyaránt találhatnak számukra megfelelő MAPED ollót! Az óvodások a „Kidikut” üvegszálas ollójával nem fogják elvágni sem a kezüket, sem a ruhájukat, így biztonságosan elsajátíthatják az eszköz használatát.

Ha szeretitek a pandákat, akkor keressétek „Koopy” ollónkat, amit kisiskolásoknak terveztünk vagy a sok színes, vidám és innovatív iskolai olló egyikét! Találhattok közöttük rugalmas nyelűt, jobbkezest és balkezest is, nyelük ergonómiailag kialakított, hogy alkalmazkodjanak a kicsi kezéhez!

A gyerekek mellett a szülőkre is gondoltunk, hiszen választhatod a több mint 200 000 vágás után is remekül működő acélpengés „Ultimate” ollókat vagy a különleges gyémánt és szénborítású „Dimond” ollókat, melyekre élettartam-garanciát vállalunk.

„GREENLOGIC” környezetbarát termékek

Te is szelektíven gyűjtöd a hulladékot?

Figyeljünk környezetünk védelmére! Az elmúlt években egyre nagyobb szerepet kapott Európában és Magyarországon is a környezettudatos életmód, a szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasznosított termékek és a megújuló energiaforrások használata.

Mi, a MAPED-nél elkötelezettek vagyunk a környezet védelme mellett, ezért egy teljes termékcsoportot alkottunk meg ennek a jegyében. A „Greenlogic” termékek között találsz például tűzőgépeket, melyek 95-100%-ban újrahasznosított műanyagból készülnek és csomagolásuk is környezetbarát, egy multifunkciós lyukasztót, mely gyűrűskönyvbe lefűzve vihető bárhova, így jegyzeteket azonnal ki lehet lyukasztani, majd mappába helyezni.

A 98%-ban PET palackok újrahasznosításából készült flexibilis vonalzó végén szögmérő is található. A felsoroltakon kívül a 64%-ban újrahasznosított „Greenlogic” tartályos hegyező és PVC-mentes radír pedig az iskolaszerek csapatát erősíti.

MAPED IRODASZEREK – Amikor könnyedén haladnak a dolgok!

A MAPED irodaszerek arra születtek, hogy kiszolgáljanak minden olyan igényt, amely munka közben felmerülhet. Ha Te is unod már, hogy felhólyagosodik a kezed, miközben lapokat tűzöl össze vagy lyukasztasz ki, akkor az „Easy” termékcsalád a neked való. Hogy miért? 70%-kal kevesebb erőkifejtéssel, vagyis akár egy ujjal megoldhatod a feladatot. Jusson eszedbe, hogy ha szükséged van valamire az irodában, nekünk mindenre van egy színes és praktikus ötletünk!