Készüljünk együtt az iskolakezdésre!

Még javában tombol a nyár, de a nyáriszünet visszavonhatatlanul a végéhez közelít.

Érdemes idejében felkészítenünk a gyerkőcöket arra, hogy visszaüljenek az iskolapadba.

Sok gyermek és szülő számára az év ezen része egyenlő a rohanással és nyugtalansággal, mások viszont izgalommal és várakozással telve néznek az új tanév elé.

Az első iskolai napra való felkészülést célszerű már hetekkel a becsengetés előtt beépítenünk, annak érdekében, hogy zökkenőmentes legyen a tanévkezdés.

Szülőként számos módon, észrevétlenül segíthetjük csemetéinket, hogy ne érje őket meglepetés az iskolában.

Hogyan hangolhatjuk rá gyermekeinket az iskolakezdésre?


1. Tegyünk meg mindent, hogy a vakáció során a gyerekek minél több időt töltsenek a szabadban mozgással, kirándulással és csínytevéssel. Kerekedjünk fel biciklivel vagy gyalogosan és fedezzünk fel szép, új tájakat közösen. A kirándulásra a Maped Picnik szivárgásmentes uzsonnáskészletében vihetünk magunkkal elemózsiát és frissítőt, így csak fagyizni kell megállnunk hazafelé. 2. Töltsenek együtt játékidőt az osztálytársakkal és hasonló korú gyerekekkel. Közösen játszva új kalandokban lehet részük, ami közelebb hozza őket és szeptemberben ismerősebbé teszi az iskolai környezetet! Szép időben összeköthetjük a rajzolás és a testmozgás élményét, ha magukkal viszik az udvarra vagy a játszótérre a Maped színes aszfaltkrétáit, melyek segítségével könnyedén rajzolhatnak akadálypályát vagy ugróiskolát kedvük szerint. 3. Szeles időben reptessenek közösen papírsárkányt, persze előtte mindenképpen színezzék ki azokat a Color Pep’s Glitter élénk színű, csillámló filctollaival. 4. Borongós, esős időben sem kell tétlenül ücsörögniük, amíg várják a napsütéssel érkező szivárványt! Adjunk kezükbe jól fedő, és vizes ecsettel oldható MAPED „Color Pep’s Gel” zselé állagú kitekerhető zsírkrétákat, mellyel elkészíthetik a saját szivárványukat, ami még az igazinál is színpompásabb lehet! 5. Ne feledkezzünk meg a tanulásról a vakáció idejére teljesen! Sokkal könnyebben veszik fel az iskolai ritmust azok a gyermekek, akik nem feledkeztek meg a tanulásról és gyakorlásról a nyár folyamán. A hosszabb utazással töltött időnek sem kell haszontalanul telnie! A kreatív agytorna gyakorlásában jó szolgálatot tehetnek a Maped Creativ Travel Board foglalkoztató táblás készletei, melyekkel csak úgy repül az idő! A mókás feladatlapok és vicces mágnesek lekötik az unatkozó gyermekeket és észrevétlenül segítenek a pici fejecskék tornáztatásában. 6. A nyári szünet utolsó hetében törekedjünk arra, hogy a kicsik elegendő időt töltsenek pihenéssel és alvással. Szoktassuk hozzá őket a korai lefekvéshez és a koránkeléshez, hogy könnyebben induljanak a szeptemberi reggelek, ne szétszórtan kezdődjön el az új tanév.   

                                                                                               

7. Gondoskodjunk a jó minőségű iskolaszerek időben történő beszerzéséről és vonjuk be a gyermekeket ebbe a műveletbe, hogy még inkább magukénak érezzék azokat az eszközöket, melyekkel játékosan dolgozhatnak egész évben. Ha a hosszú nyaralás miatt mégis az utolsó pillanatra maradna az iskolai társak beszerzése, keressétek a Maped Boltkereső térképén azokat a közeli üzleteket, melyeket akár a nyaralás alatt is útba ejthettek!
Az iskolai kerékvágásba belerázódni korántsem annyira bonyolult feladat, ha a Maped termékeit hívjátok segítségül és a játékos felkészülést belecsempészitek a vakáció utolsó heteibe!Vissza