Új Maped Picnik receptek!

A legújabb finomságok a Maped konyhájából

Füstölt pisztrángos bagel, fűszeres ricottával és uborkával

Előkészületek: 15 perc

1 főre

Fűszerezz 50 g ricottát (ízlés szerint helyettesíthető 50 g friss kecskesajttal) egy evőkanál apróra vágott snidlinggel (használhatsz szárítottat is, ha nincs kéznél friss), sóval, borssal és pár csepp sherryecettel vagy balzsamecettel. Keverd össze alaposan!

Vágj félbe egy bagelt, kend meg minkét felét fűszeres ricottával, helyezz rá vékonyra szelet uborka karikákat és két szelet, szintén apróra vágott füstölt pisztrángot.  A szendvicset máris fogyaszthatod, vagy magaddal viheted kedvenc Picnik uzsonnásdobozodban!


Tonhalas wrap, salátával és főtt tojással

Előkészületek: 20 perc

1 főre

Forralj vizet és főzz benne 9 percig egy tojást. Amíg a tojás megfő, moss meg alaposan 5-6 levél batávia vagy lollo rosso salátát vagy, egy uborkát, egy répát és egy paradicsomot. A zöldségeket szeleteld apróra, keverj hozzá egy doboz (60 g) tonhalat és egy evőkanál hántolt napraforgómagot. Amíg a tojás kihűl, készítsd el a joghurtos öntetet: két evőkanál natúr joghurthoz adj ízlés szerint sót, borsot, pár csepp zöldcitromlevet és egy teáskanálnyi apróra vágott snidlinget.

A salátakeveréket, a joghurtos öntetet és a felkockázott főtt tojást kanalazd egy tortilla-lapra, tekerd fel szorosan. Vágd fel 2-3 darabra és csomagold a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ebédet gyermekednek az iskolába.

PicnikTipp: a tonhalat ízlés szerint helyettesítheted bacon szeletekkel. Ha vegetáriánus verziót készítenél, próbáld ki receptünket több zöldséggel vagy szójakockákkal.


Cukkinitészta fűszeres pirított csirkével, mozzarellával, krutonnal, retekkel és koktélparadicsommal 

Előkészületek: 20 perc

Egy személyre

Piríts egy evőkanál olívaolajon 100 g felkockázott csirkemellet, fűszerezd sóval, pirospaprikával és curryvel.

Amíg a csirkemell megpirul, szeleteld a cukkini zöldségspirálozóval vékony csíkokra. Az időközben  megsült csirkefalatokat szedd ki egy tányérra.

Hevíts egy evőkanálnyi olívaolajat ugyanabban a serpenyőben, majd forgasd meg benne a cukkinicsíkokat 1-2 percen keresztül. Fűszerezd, sóval, borssal, majd öntsd ezt is egy tányérra.

Adj hozzá szeletelve 4 fej retket, 4 db félbe vágott koktélparadicsomot, 30 g kockázott mozzarellát és szórd meg napraforgó- vagy tökmaggal.

Keverd össze a zöldségeket, a sajtot és a csirkemellet, majd ízesítsd egy evőkanálnyi balzsamecettel és olívaolajjal. Helyezd az uzsonnásdobozba és szórj rá néhány krutont.


Bulgursaláta pulykával, csemegekukoricával, szárított paradicsommal és borsóval

Előkészületek: 25 perc

Egy főre

Főzz 80 g bulgurt 10-12 percen keresztül enyhén sós vízben. Utána öblítsd le hideg vízzel, hogy ne puhuljon tovább.

Fűszerezz 100 g pulykamellfilét sóval, borssal, egy csipetnyi curryvel és pár csepp zöldcitomlével, majd süsd meg egy evőkanálnyi olajban, majd tedd félre és ha kihűlt, szeleted fel.

Főzz meg 60 g borsót forrásban lévő sós vízben. Szűrd le, majd hagyd lehűlni.

Keverd össze a borsót, két darab felaprított, szárított paradicsomot, néhány levél rukkolát, egy evőkanál csemegekukoricát, egy kávéskanál lime-lét és egy evőkanálnyi olívaolajat a bulgurral. Helyezd a tetejére a pulykaszeleteket.

PicnikTipp: próbáld ki pulyka helyett tofuval, vagy zölbabbal és máris vegán ebédet készíthetsz. A bulgur helyett használhatsz kölest is, így az étel gluténmentesen is elkészíthető!

 

Jó étvágyat!

Vissza