Ismerd meg a MAPED-et!

Cégtörténet

A MAPED 1947-ben a francia Alpokban alapított családi vállalkozásként indult. Kezdetekben hagyományos sárgaréz körzők gyártásával foglalkoztunk és egészen 1958-ig kizárólag csak azokat gyártottuk. Napjainkra a világ egyik vezető márkájává váltunk az iskola- és irodaszerek területén. Célunk, hogy minél innovatívabb termékeket kínáljunk, kiváló minőségben. Igyekszünk megújítani a hagyományos iskolaszereket a vásárlók igényeinek megfelelően, ennek érdekében olyan termékek fejlesztését tűztük ki célul magunk előtt, amelyek nem csak jól használhatók, de színükben és formájukban meghódítják használójuk szívét. A termékek szigorú minőségellenőrzési teszteken mennek keresztül a gyártás során. Leányvállalatainkon és disztribúciós partnereinken keresztül több mint 125 országban vannak jelen termékeink és teszik boldoggá az iskolásokat és az irodákban dolgozókat.

Képviselt értékek

Tervezés, dizájn

Napjainkban a tervezés több szakterületet felölelő tevékenység. Középpontban a fejlődés áll, de a tervezőinknek meg kell ismernie a termék egész környezetét, mivel nem csak esztétikai szempontból kell megfelelnie az elvárásainknak. Támogatnia kell a használhatóságot, valamint az ehhez fűződő kapcsolatokat is. "Forma és funkció", ezt a kétoldalú megközelítést használjuk fel termékeink megalkotásánál. A már meglévő termékeket újratervezzük, korszerűsítjük és dizájnosabbá formáljuk. Ugyanakkor új termékeket is kínálunk széles választékunkból.

Minőség

Különösen nagy figyelmet fordítunk termékeink teljesítményére, tartósságára és a gyártási körülményekre. Az elsődleges célunk mindig is kiváló minőségű és megbízható termékek előállítása. Hogy ez megvalósulhasson már a tervezés első szakaszánál a minőség-ellenőrzési osztály szakemberei is részt vesznek a termékek kialakításánál. Mindezt az ide vonatkozó szabványok és előírások betartása mellett.

Innováció, kutatás

Forgalmunk folyamatos növekedésének támogatására 2007-ben létrehoztuk a Kutatás és Fejlesztés részleget, mely kizárólag az innováció fejlesztésével és műszaki előrejelzéssel foglalkozik.

A kutatási osztályunk fő céljai:

  • Reagálni az elvárásokra
  • Támogatni az egyes innovációs fejlesztéseket
  • Haladni a jövő felé

Környezetvédelem

Fenntartható fejlődés

Világszerte tervezünk és gyártunk iskolai és irodai termékeket, szem előtt tartva a fenntartható fejlődés fontosságát. Tudatában vagyunk a bolygónk és a jövő generációkkal szembeni felelősségünkkel, ezért elkötelezetten és öntudatosan kívánjuk elérni céljainkat. Hosszú távú cselekvési tervünk célja, hogy a legjobb megoldást találjuk meg a környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági kérdésekre.